Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Breekt koop huur?

Ik woon samen met vier anderen in een woning in het centrum van Utrecht. Wij hebben allemaal afzonderlijk een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Nu heeft onze verhuurder ons laten weten dat hij de woning gaat verkopen. Het huis is niet in bijzonder goede staat. Nu met de regen van de afgelopen dagen, is er bijvoorbeeld een kleine lekkage op het plafond ontstaan.
Nu heb ik hier reeds het e.e.a. over uitgezocht en volgens mij geldt in principe de hoofdregel: koop breekt geen huur. Als een nieuwe eigenaar ons eruit wil hebben, kan dat dus niet zomaar. Ook o.g.v. dringend eigen gebruik (waaronder vallend renovatie en slopen), kan dit niet zonder meer. Pas na drie jaar kan hier rechtsgeldig beroep op worden gedaan. De nieuwe eigenaar zou immers op de hoogte moeten zijn van de staat van het huis, dus ook daardoor zou de termijn van drie jaar gelden.

Klopt het dat de nieuwe eigenaar de eerste drie jaar na aankoop van het huis, de nu lopende huurovereenkomsten voor onbepaalde tijd niet kan opzeggen of zijn hier nog uitzonderingen op?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag