Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Bouwwerkzaamheden niet volgens afspraak geleverd.

Ik heb dit bedrijf in november 2023 ingehuurd om mijn dakraamlekkage te repareren. Ze hebben de opdracht uitgevoerd en ik heb ze 600 euro betaald, maar na 2 dagen regen is de lekkage terug alsof deze niet is gemaakt .
Ik heb ze gebeld en ze zouden komen maar ze kwamen niet. Toen hebben we afgesproken dat ik een nieuw dakraam zou kopen en ze ter compensatie deze gratis zouden plaatsen, maar ze beloven elke zaterdag langs te komen, maar ze komen helaas niet. De lekkage is niet verholpen en het hout rond het dakraam is beschadigd. Ik wil juridische stappen ondernemen. Ik heb de Whatsapp gesprekken opgestuurd.

In de Nederlandse wet is vastgelegd dat een bedrijf een bepaalde mate van vakmanschap en inzet moet leveren bij het uitvoeren van een opdracht. Dit wordt contractuele en wettelijke garantie genoemd.

Als de dienst niet voldoet aan de verwachting die u ervan mocht hebben, kunt u stappen ondernemen. Eerst dient u de ondernemer in gebreke te stellen. Dat houdt in dat u een brief stuurt waarin u duidelijk vermeldt wat het probleem is (de lekkage is niet gerepareerd en het houtwerk is beschadigd), wat u van hen verwacht (reparatie, vervanging, geld terug) en geef hen een redelijke termijn om dit te herstellen.

Een termijn van bijvoorbeeld twee weken wordt vaak gezien als redelijk. Stuur deze brief aangetekend zodat u bewijs heeft dat u de ondernemer in gebreke heeft gesteld. Vermeld in de brief ook dat als zij de problemen niet binnen de termijn oplossen, u de overeenkomst ontbindt (als u dat wilt) of u hen aansprakelijk zult stellen voor de geleden schade.

Als zij niet reageren op uw brief, of de problemen niet oplossen binnen de termijn, dan kunt u overwegen om juridische stappen te ondernemen. In dat geval dient u een advocaat of jurist te raadplegen voor verder advies.

Houd er rekening mee dat dit advies indicatief is en afhankelijk van uw specifieke situatie en de exacte feiten, kan het raadzaam zijn om juridische hulp in te schakelen.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag