Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Bouwwerkfactuur is het dubbele van de offerte. Hoe kan ik terugvechten?

De aannemer heeft een factuur ingediend voor het letterlijk verdubbelen van de offerte voor onze kleine verbouwing (uitbreiding van toilet, badkamer en een muur), waarbij het werk niet wezenlijk verandert - wat is de beste manier om dit te betwisten? Er zijn enkele kosten die hij niet vermeldde in de originele offerte, bijvoorbeeld parkeren (meer dan 1k euro), maar hij wist dat er kosten zouden zijn omdat hij in het verleden het appartement had bezocht om wat ander werk te doen. De grote extra kosten zijn arbeid, maar ik heb geen bewijs van hoe lang elke persoon in het appartement was - we weten alleen dat het werk gepland was voor drie weken en het zijn er vier geworden. Dus we denken dat het redelijk is om dat deel extra te betalen, maar niet het dubbele.

Heeft hij een offerte of een factuur ingediend? De laatste mag bij een richtprijs 10% afwijken tenzij het meerwerk vooraf is aangekondigd en goed gekeurd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankjewel voor de snel reactie!

Hij heeft een offerte en een factuur ingediend. Ik ben blij te betalen extra (meer dan 10%) maar niet dubbele. Ik denk dat 20-30% extra eerlijk is. Hoe komen we het juiste bedrag overeen? Hij heeft ons nooit de extra kosten verteld, behalve enkele kleine dingen.


Het hangt er mee samen of meerwerk vooraf is aangekondigd. Zo nee dan geldt artikel 7:752 dat er niet meer dan 10% van de richtprijs mag worden afgeweken. Als u dat onredelijk vindt of te weinig dan heeft u nog ruimte om naar uw idee wel redelijke prijs te bieden, te beginnen met die 10%.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankjewel hartelijk Monique!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag