Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Borgstelling **bank

In 2015 is mijn BV failliet gegaan. In 2009 heb ik voor deze BV's 2 borgstellingen getekend. Een van deze borgstellingen had betrekking op een lening die in 2014 volledig is afgelost. Na of tijdens het faillissement zijn deze borgstellingen niet uitgewonnen. In september 2020 krijg ik een brief dat ik de borgstellingen van de failliete BV moet betalen. Is er geen sprake van verjaring?

Of sprake is van verjaring is afhankelijk van de eventuele berichten die u de afgelopen jaren van de bank in dezen heeft ontvangen en eventueel overige omstandigheden van het geval. Indien u wilt overleggen over de zaak kunt u eventueel vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Over het inwinnen van de borgstelling heb ik op 28 september 2020 de eerste brief ontvangen. De andere correspondentie heeft betrekking op het opzeggen van financieringen.


Dat lijkt idd wat aan de late kant. Ik adviseer u door een jurist te laten analyseren wat de (on)verhaalbaarheid van de vordering is, zodat mede aan de hand daarvan adequaat op de door u ontvangen brief kan worden gereageerd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag