Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Borg terugbetalen door huisbaas

Ik stel deze vraag voor onze dochter. Onze dochter is drie maanden zwanger en voelt zich op dit moment niet goed. Zij heeft een jaar lang een huis gehuurd (particulier). Eerst woonde ze er alleen, daarna met haar huidige partner. We wisten van tevoren dat de huisbaas nogal bijzonder was, dat bleek uit het wat vreemde huishoudelijke reglement dat bij het huurcontract zat. Als voorbeeld: er staat gedetailleerd ibeschreven wat je moet schoonmaken en hoe vaak. Maar ook is het verwarrend. Het onkruid stond manshoog. Er mochten geen planten worden verwijderd. Maar tegelijkertijd moesten wel de ramen daarachter worden gelapt.
Wij hadden al twijfels, omdat we 'verhalen' hadden gehoord. Maar de nood was ontzettend hoog. En onze dochter was dringend op zoek naar woonruimte. De kale huur voor het huisje van 75 m2 bedroeg 1250 euro. Er is 1250 euro borg betaald.

Er was een bedrag afgesproken voor service en nutsen. Hiermee kwam het totaalbedrag per maand op 1400 euro. Later toen haar partner bij haar introk is het bedrag verhoogd naar 1600 euro pm.

Tijdens de eindinspectie was er een discussie over de eindschoonmaak. De huisbaas ging ontzettend tekeer, waardoor een normaal gesprek niet meer mogelijk was. Zo rukte ze de horren van de ramen om te laten zien dat deze niet schoon genoeg waren. Mijn man, die mee was gegaan, is boos geworden. Dit gebruikt de huisbaas nu. Volgens haar is zij bedreigd. Inmiddels heeft ze de sloten vervangen, van meerdere huisjes, en wil dit op ons verhalen. Ze beschuldigt ons van het achterhouden van sleutels. Ze komt met steeds meer dingen die ze nabetaald wil hebben. Ook beschuldigt ze ons ( de ouders) van diefstal. Ze beledigt ons herhaaldelijk. Zo worden we beschuldigd van diefstal van houtpellets. Het huisje wordt warmgestookt op houtpellets. Er moest veel worden bijbetaald, maar wij weten dat onze dochter de kachel niet heeft gebruikt. Ze heeft van ons een elektrisch kacheltje geleend. De
'zoekgeraakte' houtpellets wil de huisbaas nu ook op ons verhalen. Ik heb dit allemaal schriftelijk.

Onze dochter heeft dingen nagelaten. Namelijk, ze heeft de keukenapparatuur niet goed schoongemaakt en ze heeft verzuimd te melden dat er een barst in de kookplaat zat. Niet netjes, dat weten wij ook. En het had ook niet achteraf geconstateerd moeten worden. Maaar tijdens de inspectie heeft de huisbaas dit niet gecontroleerd. Door het agressieve gedrag is onze dochter dichtgeslagen.

Dat de huisbaas schoonmaakkosten in rekening brengt en de kookplaat vergoed wil hebben vinden wij normaal. Zij rekent voor de schoonmaak 250 euro en de kookplaat kost ongeveer 200 euro.

Wij willen graag advies over hoe we hiermee om moeten gaan. En kan een huisbaas zomaar borg inhouden en sleutels laten namaken en mensen beschuldigen van diefstal.

Wat erg vervelend allemaal dat het zo moet vergaan. Als de eindinspectie is geweest en getekend door beide partijen dan kan achteraf niet worden geƫist dat er schade vergoed moet worden. Dan de kosten schoonmaak, zullen deze wel gespecificeerd dienen te worden. Zonder een veroordeling dat er zaken zijn verdwenen kan men niet zomaar een dader aanwijzen en deze de kosten aanmeten.

Met uw welbevinden ben ik wel bereid om u kosteloos bij te staan in deze kwestie. Graag verneem ik nader van u.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen meneer Groenewegen,

Wat onzettend aardig. We willen heel graag worden bijgestaan in deze kwestie. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken?

Wat heeft u van ons nodig?

Met vriendelijke groet,

Jannie Berlijn.


Beste mw. Berlijn,

Dank in het vertrouwen en uw mailbericht. Voor het gemak mag u mij via mailadres: groenewegenjuristen@gmail.com benaderen, ik zal u dan voorzien mag nadere informatie. Tot horens.

Gegroet, de heer Groenewegen. J.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen meneer Groenewegen,

Ik heb u gemaild. Nogmaals onze dank.

Met vriendelijke groet,

Jannie Berlijn.


Beste mw. Berlijn,

Voor het gemak mag u mij via mailadres: groenewegenjuristen@gmail.com benaderen, ik zal u dan voorzien mag nadere informatie. Tot horens.

Gegroet, de heer Groenewegen. J.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen meneer Groenewegen,

Heeft u alle stukken goed ontvangen?

Met vriendelijke groet,

Jannie Berlijn


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag