Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Borg inhouden door vroegtijdig verlaten woning?

Ik huur particulier voor onbepaalde tijd. In mijn huurcontract staat dat wanneer ik de woning binnen twee jaar verlaat, ik mijn borg niet terug krijg. Mag dit?
Ik weet dat het toegestaan is om de borg in te houden als je eerder vertrekt met een einddatum aangezien dat contractbreuk is. Ik vind echter dat als je huurt voor onbepaalde tijd, dat dit ook echt onbepaalde tijd moet zijn. Niet minimaal twee jaar als je je borg terug wil.

Goedemiddag,

De borg is in beginsel bedoeld voor het verrekenen van eventueel door u veroorzaakte beschadigingen in de woning. Het is niet de bedoeling dat de verhuurder de borg gebruikt als vorm van 'boeteclausule' of het innen van achterstallig huur zoals uit uw casusomschrijving blijkt. De kans is zeer aanwezig dat een dergelijke bepaling wettelijk gezien niet mag. Er dient echter eerst naar de overeenkomst (en evt. algemene bepalingen bij de overeenkomst) gekeken te worden, alvorens een concreter antwoord te geven op de vraag. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw dossier nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag