Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Boetebeding van toepassing op mijn situatie?

Ik ben nu werkzaam bij een detacheringsbureau. Momenteel heb ik een opdracht op 2 uur en 15 minuten rijden van mijn huis. Het zou een tijdelijke situatie zijn van 6 maanden, maar nu al ruim een jaar. Ik heb eerder aangegeven weg te willen, maar een nieuwe opdracht komt er niet. Ik krijg ook niet het gevoel dat ik een prioriteit ben en ben daarom op zoek gegaan naar iets anders. Ik heb een ander detacheringsbureau benaderd, omdat ik projectmatig werken heel leuk vind en wil blijven doen. Echter staat in mijn arbeidsovereenkomst het volgende:

BEDRIJF en werknemer maken samen de afspraak dat het de werknemer niet vrij staat om tijdens of binnen twee jaar na het einde van de arbeidsovereenkomst ten behoeve van relaties van BEDRIJF of enige aan haar gelieerde vennootschappen op enigerlei wijze, direct dan wel indirect, zelfstandig of krachtens arbeidsovereenkomst activiteiten, diensten en/of werkzaamheden te verrichten, die vergelijkbaar zijn met de (voorgenomen) activiteiten van de vennootschap(pen) (detachering, advisering en bemiddeling) waarbinnen werknemer
werkzaam is of is geweest, dan wel met die relaties contact te hebben over dit soort activiteiten
of daarbij betrokken te zijn.
2. Relaties zijn in dit geval de natuurlijke persoon of rechtspersoon waarmee BEDRIJF zakelijke
betrekkingen onderhoudt of waarmee BEDRIJF de laatste twaalf maanden van het dienstverband
zakelijke betrekkingen heeft.

Indien ik me niet aan deze afspraken houd, betaal ik per dag dat de overtreding duurt 1000 euro boete. Nu is mijn vraag, is deze boetebeding van toepassing op mijn situatie?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag