Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Boete voor loslopende hond

Op 25 april 2021 is mijn echtgenoot beboet vanwege het niet aanlijnen van onze teckel. Wij hebben daartegen verzet ingediend omdat er in dat park maar één losloopveld is, en dat was op dat moment vol met picknickende mensen waardoor het ondoenlijk was om onze hond vrijuit te laten lopen. We hebben foto's toegevoegd. Bovendien lopen alle honden daar los in het hele park, al is dat natuurlijk geen juridische reden. We hebben nooit meer iets gehoord op ons schriftelijk bezwaar.
Deze week ontving mijn man opeens een oproeping verdachte na ingesteld verzet van het OM om te verschijnen ter terechtzitting van de kantonrechter. Daar zijn we heel erg van geschrokken, en we zijn ook ontdaan omdat het bijna 3 jaar geleden is dat we verzet hebben ingediend. Hij heeft bovendien een buitenlandse naam en dan gaan mijn alarmbellen ook rinkelen.
Wat zijn de opties? Kunnen we contact opnemen met de rechtbank (nummer op de brief) en de boete betalen (ook al voelt dat nog steeds niet terecht maar dan zijn we ervan af), of is dat station gepasseerd? Is er nog iets in te brengen tegen de lange tijd dat dit op zich heeft laten wachten? Al met al voel je je behoorlijk als crimineel neergezet voor het los laten lopen van je teckel op een bospad in de Leidse Hout, een naar gevoel.
Ik hoor graag jullie mening over hoe dit het beste aan te pakken om hier snel vanaf te zijn (als dat mogelijk is).

Reactie van de vraagsteller

Goede morgen, we hebben nog niets gehoord op onze vraag. Inmiddels is het 2 weken later. Ik wil alleen weten of het raadzaam is om de officier van justitie te bellen over deze zaak.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag