Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Boete bij ontbinden energie contract

Een tijdelijke bewoner (een vriendin) van mijn appartement heeft een contract afgesloten met een energieleverancier. Hierdoor is automatisch mijn contract (van 5 jaar) bij Essent stop gezet. Dit terwijl ik persoonlijk op geen enkele manier te kennen heb gegeven dat ik het contract wil ontbinden.
Als gevolg moet ik nu een boete betalen voor het vroegtijdig beƫindigen van het contract en word ik voor de leeuwen gegooid wat betreft de huidige energie tarieven die ik nu moet gaan betalen bij een eventuele nieuwe leverancier. Graag verneem ik wat mijn rechten zijn aangezien ik het mij niet kan voorstellen dat geheel buiten mij om een contract dat met mij persoonlijk is afgesloten, onpersoonlijk ontbonden kan worden.

Een erg vervelende situatie. Bent u zelf ook woonachtig in het appartement?

Het is van belang om te weten wat de precieze omstandigheden zijn in een dergelijk geval. Wat heeft u afgesproken/was de bedoeling? Waarom heeft de vriendin een eigen energiecontract afgesloten? Staat zij op uw adres ingeschreven (alleen of samen met u)? E.d.

Zonder extra informatie is het moeilijk een concreet antwoord te geven.

Het is in ieder geval belangrijk de situatie zo spoedig mogelijk op te helderen met de energieleveranciers. Als de vriendin geen energiecontract af had mogen sluiten zal ook van belang zijn of de leveranciers er van uit mochten gaan dat zij een energiecontract op het adres mocht afsluiten.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag