Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Boete betalen annulering koop bankstel?

We hebben donderdagmiddag een bankstel gekocht wat niet in de winkel stond alleen op foto. Ook hebben we de overeenkomst getekend.
We zijn naar huis gereden en hadden er spijt van. Gelijk de winkel diverse keren gebeld maar namen niet op. Daarop een mail gestuurd met annulering van de aankoop. Agelopen vrijdag weer gebeld diverse keren, maar in verband met de vierdaagse gesloten. Zaterdagmorgen om 10 uur gelijk naar de winkel gegaan en de koop nogmaals geannuleerd, maar er werd gezegd bankstel was al besteld. Wel snel maar goed. Daarop naar huis gereden en toen kreeg ik vrij snel een mail dat ik 30% van de aankoop 2450 euro moet betalen. Is dit terecht?

Goedemiddag,

In dit geval is het van belang dat u kunt aantonen dat u meteen heeft verzocht om annulering van de koop. De regels omtrent het hanteren van annuleringskosten verschillen enorm. Het is echter ook afhankelijk van wat partijen zijn overeengekomen. Deze verklaringen beïnvloeden de uitkomst. In uw situatie is het niet ondenkbaar dat de verkoper dient aan te tonen dat zij schade heeft geleden vanwege annulering van de order. Dit is doorgaans geen gemakkelijke opgave indien annulering kort na het sluiten van de overeenkomst volgt.

Als u blijft weigeren om het bedrag te betalen, zal een incassoprocedure worden gestart tegen u. Het is van belang tijdig en op de juiste wijze te reageren op een dergelijke actie van de wederpartij. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag