Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Bod Parkeerplek bindend?

Voor een parkeerplek heb ik een bezichtiging gehad. Hierbij heb ik ook gevraagd of de plek geschikt is voor een wat langere auto. Hierbij werd er mede gedeeld dat dit geen probleem is. Hierna is er een bod uitgebracht. Toen ik daarna de auto wilde parkeren bleek dat je alleen achteruit op de plek kunt komen, met veel moeite. Het koopcontract is nog niet getekend, maar het bod was dus al wel uitgebracht. Persoonlijk ging ik ervan uit dat een bod binnen drie dagen nog in te trekken is, dit heb ik via e-mail ook gedaan. Momenteel wil de verkoper mij verplichten tot de aankoop, en hierbij vraag ik mij af wat mijn mogelijkheden nog zijn.

Voordat je tot aankoop verplicht bent, moet er sprake zijn van een geldige overeenkomst tussen jou en de verkoper. Een overeenkomst komt tot stand door aanbod en aanvaarding. In jouw situatie kan je bod worden gezien als het aanbod en de aanvaarding door de verkoper.

Echter, volgens de wet is er een uitzondering voor koopovereenkomsten van onroerend goed (waaronder een parkeerplaats). Deze moeten schriftelijk worden aangegaan om geldig te zijn (artikel 7:2 van het Burgerlijk Wetboek). Als er geen schriftelijke overeenkomst is, ben je dus in principe niet tot aankoop verplicht.

Daarbij is het zo dat de verkoper bepaalde informatie moet geven over de parkeerplek. Als deze onjuist is, of essentiƫle informatie wordt weggelaten, kan er sprake zijn van dwaling. In dat geval kun je de overeenkomst vernietigen.

In jouw situatie zou ik adviseren om de communicatie met de verkoper voort te zetten en uit te leggen waarom je van de koop wilt afzien. Als de verkoper blijft aandringen, kan het verstandig zijn om juridisch advies in te winnen van een advocaat of jurist.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag