Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Bod onder voorbehoud bindend voor de verkoper?

Kopers doen een lager bod dan de vraagprijs onder voorbehoud van bezichtiging. De kopers kunnen dit bod nog naar boven of naar beneden wijzigen en ook intrekken maar hoe zit het met de verkoper die dit bod geaccepteerd heeft.
Kan de verkoper ook het geaccepteerde bod bijstellen?

Verkoper heeft het bod geaccepteerd onder de gestelde voorwaarde dat een nieuw bod het oude vervangt, een nieuw bod zal moeten worden aanvaard tenzij er specifiek een max/ min bedrag staat. Ik neem toch aan dat de voorwaarde ruim geregeld is in het voorlopig koopcontract?

Beoordeel dit antwoord:

Ik kan er verder niets zinnigs over zeggen want daarvoor is echt doorlezing nodig van alle voorwaarden behorende bij het koopcontract. Dat zou u kunnen laten bestuderen door mij nadat u contact hebt gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:

Uw vraag is duidelijk maar niet de bepaling zelf waar u de bedoeling naar doorvraagt, die bedoeling van partijen kan misschien worden gezien als alle voorwaarden worden getoetst aan de bepaling, dit alleen als er nog iets meer over het onderwerp is geschreven. Als er voor de verkoper geen bijzondere bepaling staat lijkt me de voorwaarde behoorlijk onredelijk uitpakken voor de laatste. Dan zou deze voorwaarde kunnen worden vernietigd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag