Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Binnenkort verhuist mijn moeder. Ze heeft een huurwoning. Twee maanden geleden is er bij haar ingebroken .er is een grote steen door een raam gegooid(door glas verzekering herstelt). Maar die steen heeft ook veel schade aan een binnen deur gemaakt.
Er is een proces verbaal opgemaakt. En foto's gemaakt van de schade.Maar zeer waarschijnlijk is haar zoon de dader. Zoon is dak en thuisloos en is niet welkom door vele problemen.
Wie moet de schade aan de deur vergoeden? Woningbouw of mijn moeder?

De schade dient uw moeder te vergoeden, omdat schade aan de binnenkant van de woning veroorzaakt door de huurder, gezinsleden of bezoekers in beginsel voor rekening komen van de huurder. Uw moeder kan wel de schade verhalen op haar zoon, maar omdat hij dak- en thuisloos is valt er bij hem niets te halen. Heeft uw moeder een servicecontract waaronder deze schade valt dan kan zij aanspraak daarop maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie. Maar hij is door middel van een raam in te gooien, in de woning gekomen. Mijn moeder was in een revalidatie traject buitenshuis ( dag en nacht).
Tevens heb ik in het wetboek het volgende gevonden;
Artikel 218
1. De huurder is aansprakelijk voor schade aan de verhuurde zaak die
is ontstaan door een hem toe te rekenen tekortschieten in de nakoming van
een verplichting uit de huurovereenkomst.
2. Alle schade wordt vermoed daardoor te zijn ontstaan, behoudens
brandschade en, in geval van huur van een gebouwde onroerende zaak of een
gedeelte daarvan, schade aan de buitenzijde van het gehuurd.

Ik zie de tekortschieting niet in dit geval . kunt u me dat uitleggen?

Mvg, Marieke


Met tekortschieten wordt bedoeld de verplichtingen niet nakomen die in de huurovereenkomst zijn opgenomen. Daardoor kan schade ontstaan. De schade in dit geval is extern van buitenaf door haar zoon en daar is de huurder zelf aansprakelijk voor. Zulke schade valt buiten de in de huurovereenkomst opgenomen bepalingen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag