Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Binnenkort loopt mijn derde jaarcontract af. (Een 0-urencontract) Ik ben ervan op de hoogte dat ik na 36 maanden een contract voor onbepaalde tijd aangeboden zou moeten krijgen, maar uiteraard wil mijn werkgever dit niet. Zelf stelde ik voor drie maanden te overbruggen door middels een uitzendbureau in dienst te zijn, want dan ben ik in dienst van het uitzendbureau en niet voor mijn huidige werkgever. Toen gaf mijn werkgever aan dat dit niet kon omdat de periode waarin ik arbeid verricht via een uitzendbureau ook meetelt in de totale arbeidsduur. Dus dan zouden de 36 maanden overschreden worden en waardoor er dus alsnog een contract voor onbepaalde tijd zou ontstaan. Maar, voordat ik mijn 1e contract voor bepaalde tijd heb ontvangen heb ik ook 4 maanden via dit uitzendbureau gewerkt. Tellen deze maanden dan ook mee in mijn totale arbeidsduur? Want dat zou betekenen dat ik nu de 36 maanden al gepasseerd ben, waarmee ik dus al stilzwijgend een contract voor onbepaalde tijd heb.

Dat klopt, zolang het werk dat je via het uitzendbureau deed nagenoeg hetzelfde is als je nu nog uitvoert. Het gaat erom dat er weliswaar twee verschillende juridische werkgevers zijn, maar die moeten tav de inhoud van het werk redelijkerwijze als elkaars opvolger worden gezien.

Mocht het contract toch worden opgezegd, laat het dan even weten.

In ieder geval succes

Beoordeel dit antwoord:

Dit is een goede vraag en wordt door zowel werknemers als werkgevers vaak vergeten. Het uitzendwerk kan inderdaad meegeteld worden indien je hiervoor een contract getekend hebt en de werkzaamheden hetzelfde zijn als de werkzaamheden die je onder je huidige werkgever uitvoert.
Mocht dit het geval zijn, heb je dus al een vierde contract gehad en tevens te 36 maande grens overschreden en ben je dus in vaste dienst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie snelle reactie!
Helaas ben ik bang dat ik toch op zoek moet naar een nieuwe baan, ik heb namelijk iets over het hoofd gezien. Tot 1 januari 2012 was het namelijk mogelijk om jongeren tot 27 jaar vier tijdelijke contracten aan te bieden. Per 1 januari 2012 geldt weer alleen de algemene regeling voor tijdelijke contracten. Er is één uitzondering en wel voor werknemers die op 1 januari 2012 een vierde contract hebben of de periode van 36 maanden zijn gepasseerd. Zij krijgen, zolang ze op 1 januari 2012 nog geen 27 jaar oud zijn, niet automatisch een arbeidsovereenomst voor onbepaalde tijd, maar pas bij het vijfde contract of na afloop van de periode van 48 maanden.

Helaas voor mij ben ik pas 20 en zat ik al in mijn 4e contract op 1 januari 2012.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag