Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Geachte vragensteller,
Een vaststellingsovereenkomst wordt pas ondertekend door beide partijen zodra beide partijen akkoord zijn met de inhoud. Zolang u dus niet akkoord bent met de afspraken, hoeft u niets te ondertekenen.
Het is verstandig de vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.
Ik help u daar graag bij. U kunt contact met mij leggen via de ´direct contact´ knop.
Reactie van de vraagsteller
Mijn voorstel geldt tot binnen 5 werkdagen, ik begrijp dat er geen limiet mag worden gesteld door de werkgever?
Geachte vragensteller,
Dat klopt. Uw werkgever zal graag haast willen maken met het ondertekenen omdat u dan sneller van de loonlijst af bent. Het is verstandig om aan te geven dat u eerst juridisch advies wilt inwinnen, voordat u tekent (als u al tekent) en dat dat een aantal dagen duurt.
Werkgever zal waarschijnlijk willen dat de overeenkomst voor het einde van de maand wordt getekend, omdat anders het ontslag met een maand moet worden verschoven.
Uiteraard is het van belang dat u de overeenkomst laat beoordelen door een ervaren arbeidsrechtjurist (een advocaat is niet nodig). Niet alleen om WW-rechten veilig te stellen, maar ook i.v.m. onder meer het laten vervallen van eventuele concurrentiebeding, relatiebeding, studiebeding etc. Werkgevers vergoeden de juridische kosten in de regel.
U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of met een van de arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.
Ik help u hier graag bij.