Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Bij verandering van een mandelige ruimte kan een kleine groep bepalen wat er gebeurd?

Wij wonen in een hof waar de tuin en de vliering boven de bergingen mandelig is.
Op de vliering staan spullen van ons als bewoners die je bewaart. Kan een kleine groep bewoners, je verplichten dat deze ruimte wordt verbouwd voor andere doeleinden. Eventueel om te verhuren aan derde of Jawel een biljartruimte van te maken!(hahaWij wonen hier als senioren )Dit zou inhouden dat er een hypotheek moet worden opgenomen, waar iedereen aan mee moet betalen. Even voor de duidelijkheid . De vliering heeft totaal geen voorzieningen. Geen ramen geen verwarming etc. De vliering is te bereiken dmv een vliesotrap. Alvast Hartelijk Dank dat u mij duidelijkheid wil geven.

Er zal toch een kleine VvE zijn opgericht met regels over het gebruik van gemeenschappelijke delen? Dat is vooreerst leidend. Dan daarna zou men zich in kunnen denken dat een meerderheid van de eigenaren uiteindelijk in een vergadering een besluit gaat nemen over het gebruik van de vliering. De vraag is dan of de algemene vergadering wel die bevoegdheid heeft verkregen vanuit de oprichting. Dan daarnaast is er natuurlijk het bezwarende element van extra lening. Indien mijn antwoord u bevreemdt omdat er geen vereniging is, dan kunt u mij
e mailen naar info@rechtinjestad voor meer informatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Ik weet niet of het een officiƫle VVE is. Ik zal u uitleggen wat de woonsituatie hier is Wij wonen in een zgn Knarrenhof sinds 4jaar. Misschien u bekend uit de Media. Totaal 48 huizen 36 koop 12 sociale huur. Onderhoud huis is voor de koper zelf. We hebben een mandelige tuin en een mandelig ontmoetings huis. En zoals mijn vraag een vliering boven onze bergingen. Wij hebben vanuit de bewoners een bestuur, penningmeester. We betalen mnd een bedrag voor onderhoud vd mandelige ruimten, tuinonderhoud etc verzekering voor de mandelige ruimtes. Wij zijn een geheel zelfstandig hof. Vlgs Mij hebben wij het bestuur nooit een extra machtigingbevoegdheid gegeven. De vliering wordt nu gebruikt waar men spullen opzet die je weinig gebruikt En het zal mij zeer verbazen ,als we akkoord moeten gaan met een tweede hypotheek.
Sorry, wij hebben een BVA(bewoners vereniging) Hoop dat ik duidelijk geweest ben. Ik zie uw antwoord tegemoet.
Loes Olbers


Inderdaad moet een nieuwe verblijf/ recreatieruimte voldoen aan de Nen voorwaarden als deze nu wordt gemaakt. Maar aan het bestuur en de vergadering van de leden van de eenvoudige verenging zullen toch huisregels zijn opgesteld. Bij een BVA gelden de gewone regels voor vereniging onder andere hoe te beslissen en wanneer een alv besluit rechtsgeldig is of vernietigbaar. Naast de regels van de splitsingsakte kan het zijn dat wat men nu wil helemaal niet kan, maar daarvoor moet ik de stukken onderzoeken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag