Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Bij een ongeval verwisselde ik van rijbaan om linksaf te kunnen slaan bij de stoplicht.
Deze rijbaan is een verlengde van een rijbaan om ook links af te slaan maar dan naar de tankstation. Deze rijbaan wordt gescheiden door een verdrijvingsvlak. De tegenpartij reed op het gedeelte om linksaf te te slaan naar de tankstation. Echter reed hij rechtdoor over het verdrijvingsvlak en kwam tegen mij aan. Ik verwisselde netjes zoals het hoort voorbij dat verdrijvingsvlak waar de rijbaan begint om linksaf te slaan bij de stoplicht.

Nu heeft mijn verzekering gezegd dat ik fout ben

Uit uw toelichting geeft u aan dat u zich aan de regels heeft gehouden. bij verwisselen van de baan. De tegenpartij rijdt over een verdrijvingsvlak wat niet toegestaan is en veroorzaakt een verkeersongeval. Het lijkt mij dat de tegenpartij hier fout is en begrijp ik de redenering van uw verzekeraar niet. Ik raad u aan om meer uitleg te vragen aan uw verzekeraar en dan met meer bewijzen (getuigen etc.) te komen om uw onschuld aan te tonen.
Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag