Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Bij de RvState heeft gemeente C in 2002 betoogd dat weg P als een 30 km/u weg ingericht zou worden. De Gemeente C gaat nu in 2013 een bestemmingsplanwijziging doorvoeren met als consequentie dat er 2000-3000 mtv/dag extra over deze erftoegangsweg gaan rijden. De weg is nog steeds niet ingericht als 30 km/u weg. We dienen natuurlijk beroep in bij de RvState. Maar: hoe gaan we hier mee om?

U kunt bij de RvS betogen dat als de gemeente wéér komt met het argument: 'het wordt een 30 km-weg', het verleden laat zien dat de gemeente met méér moet komen dan alleen die toezegging, gezien het feit dat elf jaar geleden ook al een dergelijke toezegging is gedaan en de 30 km-zone nog steeds niet is.

Beoordeel dit antwoord:

Ik weet niet of u een specieke groep van omwonenden of wijkvereniging vertegenwoordigd. Mij lijkt het verstandig om met de gemeente het gesprek aan te gaan bijvoorbeeld door middel van mediation. Het voordeel is dat u in overleg met de gemeente mogelijk tot concrete afspraken kunt komen waar u en/of degenen die u vertegenwoordigd, en de gemeente mee kunnen leven of misschien wel tot beide tevredenheid. Bij mediation worden deze mogelijke afspraken in een overeenkomst vastgelegd. Mocht de gemeente dan de afspraken niet nakomen, dan kunt u of de buurtvereniging bij de rechter eisen dat de gemeente haar afspraken nakomt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag