Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Biedt de Wet mogelijkheden op huurprijsvermindering met terugwerkende kracht?

We huren een woning (sociale huur) van woningcorporatie Zayaz.
De kozijnen zijn in slechte staat (houtrot) wat we niet acceptabel vinden en wat ons woongenot vermindert.
Vorig jaar (2021) hebben we contact gehad met de woningcorporatie over de slechte staat van onderhoud van de kozijnen (houtrot) aan de achterkant van het huis.
De woningcorporatie liet weten dat er niet meteen iets aan gedaan zou worden, maar pas volgend jaar (dus nu, in 2022), met als reden dat er dan ook geschilderd zou gaan worden.
Er is tot nu toe niets aan gedaan.
Op 26 mei 2022 hebben we de slechte staat van onderhoud van de kozijnen weer bij Zayaz onder de aandacht gebracht.
13 juni 2022 kregen we als antwoord daarop onderstaande e-mail van de woningcorporatie:

"Het schilderwerk en houtrotherstel aan uw woning wordt in 2023 uitgevoerd. Omdat wij ons schilderwerk inplannen op basis van een conditie op complexniveau kan het voorkomen dat de conditie van sommige woningen slechter is dan die van andere. Helaas is het voor ons onmogelijk om elke woning individueel te beoordelen en in opdracht te geven bij een schilder.
De conditie op complex niveau heeft geleid tot een planning van het schilderwerk en houtrotherstel in 2023. Momenteel zitten wij in de offertefase voor het schilderwerk. Na de afronding van deze fase wordt het schilderwerk voor 2023 in opdracht gegeven.
Tot slot wil ik nog aangeven dat ik het vervelend voor u vind dat in eerdere communicatie is aangegeven dat het schilderwerk in 2022 zou worden uitgevoerd. Het kan nooit de bedoeling zijn geweest om verkeerde verwachtingen te wekken. Hiervoor bied ik dan ook mijn welgemeende excuus aan."

Onze vraag aan rechtswinkel.nl: biedt de wet mogelijkheden op huurprijsvermindering, ook met terugwerkende kracht, en hoe kunnen we dat het beste aanpakken?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag