Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Bezwaarschrift tegen besluit gemeente?

De gemeente wil recht tegenover mijn winkel (op acht meter afstand) een coffeeshophouder een exploitatievergunning verlenen. Dit in het kader van een experiment voor legale wietverkoop. Aan die vergunning zitten een aantal voorwaarden m.b.t. bewaking en handhaving. Het bezwaar dat ik wil maken is dat ik, als eigenaar van een schoenwinkel (een open winkel waar iedereen welkom is) er niet op sta te kijken dat er voor mijn winkel constant bewaking staat (of handhaving). Het gevoel bekruipt me al dat ik tijdens mijn openingsuren, misschien onbewust, constant bewakers mij en mijn klanten observeren. De voordeur van mijn winkel zit op 8 meter, recht tegenover zijn deur. Het betreft een voetgangersgebied, dus rijdende auto's of een weg scheiden onze panden niet. Hoe kan ik dit verwoorden in een bezwaarschrift.

Het is begrijpelijk dat je bezorgd bent over de impact die de voorgestelde veranderingen in je buurt zouden kunnen hebben op je bedrijf. Hieronder een voorbeeld voor een bezwaarschrift dat je naar de gemeente kunt sturen. Bedenk wel dat dit een algemeen voorbeeld is dat je op grond van je specifieke omstandigheden verder zou moeten aanpassen en laten controleren door een jurist of advocaat.

---
[Je naam]
[Je adres]
[Postcode en Woonplaats]

Gemeente [Naam van de gemeente]
T.a.v. de afdeling Bezwaarschriften
[Adres gemeentehuis]
[Postcode en plaats]

[Plaats], [Datum]

Betreft: Bezwaar tegen het verlenen van een exploitatievergunning aan de coffeeshop op [adres]

Geachte heer/mevrouw,

Ik maak middels deze brief bezwaar tegen het besluit van de gemeente [naam van de gemeente], gedateerd op [datum van besluit], om een exploitatievergunning te verlenen aan de coffeeshop die zich bevindt op [locatie/adres].

Ik ben de eigenaar van een schoenwinkel, gelegen op [jouw adres], slechts acht meter tegenover de coffeeshop. De impact op mijn bedrijf is naar mijn mening onvoldoende meegenomen in jullie besluitvorming.

Mijn bezwaar is tweeledig. Ten eerste, heb ik zorgen over het constante toezicht van beveiligingspersoneel die in het kader van de vergunning voor de coffeeshop wordt benodigd. Dit zal een intimiderend effect hebben op mij en mijn klanten, gezien de directe zichtlijn tussen mijn winkel en de genoemde vestiging. Het is niet te verwachten dat klanten zich ontspannen en welkom voelen in mijn winkel wanneer ze continu bekeken worden.

Ten tweede, maak ik me zorgen om de mogelijke reputatieschade en associaties die door het zichtbare beveiligingspersoneel kunnen ontstaan. Klanten of potentiƫle klanten kunnen verkeerd opvatten dat de aanwezigheid van beveiliging iets te maken heeft met mijn bedrijf.

Ik verzoek daarom de gemeente [naam van de gemeente] mijn bezwaren in aanmerking te nemen en het plan om de vergunning te verlenen, te heroverwegen. Ik ben uiteraard beschikbaar om te bespreken wat de impact op mijn bedrijf is, mocht dit helpen bij jullie besluitvorming.

Ik zie uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

[Je naam en handtekening]

---

Let op dat de bezwaartermijn vaak zes weken na de bekendmaking van het besluit begint. Daarnaast is het aan te raden dit bezwaarschrift aangetekend te verzenden en een kopie voor jezelf te bewaren."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag