Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Bezwaar toegepaste methode?

R en W zijn gescheiden. De kantonrechter heeft een procedure bepaald voor de verdeling van het kindgebonden budget dat door W is aangevraagd (laagste inkomen). De procedure wordt met instemming van beiden uitgevoerd door P en komt er op neer dat R en W het bedrag ontvangen waar ze recht op hebben op basis van hun inkomen. Wat overblijft (=meerwaarde) wordt gestort op spaarrekening van de zoon. Toegepast op 2021: ontvangen 3200, W heeft recht op 1600, R heeft geen recht omdat zijn vermogen te hoog is. Er resteert dan 1600 voor de spaarrekening. Deze methode is door P toegepast voor de jaren 2016-2020.
R maakt nu bezwaar tegen de toegepaste methode. Hij stelt dat voor 2021 het volledig bedrag naar de spaarrekening moet: meerwaarde is het totale verschil tussen het bedrag dat W krijgt en wat hij gekregen zou hebben. Het gevolg is dat W voor 2021 geen bedrag ontvangt, omdat hij ook niks ontvangt. Dit is volgens P volledig in strijd met hetgeen de kantonrechter heeft bepaald.
W heeft een brief van de advocaat gekregen waarin hij eist dat voor 2021 het volledige bedrag naar de spaarrekening gaat en dat de berekeningen over 2017-2020 volgens zijn methode van meerwaarde worden uitgevoerd. Vraag 1 is of hij dit kan eisen terwijl alleen P hier toe bevoegd is? Vraag 2 is hoe W moet antwoorden op de brief, waarin gedreigd wordt met procedure deurwaarder.

Ik raad u aan om contact op te nemen met 0800 822 4433 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen. De advocaat zal dan uw situatie doornemen en u van advies voorzien. Het van belang voor het advies om ook de stukken te zien van de rechter.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag