Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Bezwaar onderzoek alcoholgebruik CBR

Ik wil mijn bezwaar indienen tegen het onderzoek naar mijn alcoholgebruik dat door het CBR is opgelegd.

Ik vind dit onderzoek buiten proportie omdat ik een normale jongen ben die zijn zaken goed op orde heeft. Ik ben een echte sportman, ik drink zelden alcohol, daarom schrok ik ook erg van een “onderzoek naar mijn alcoholgebruik”. Verder ben ik naast mijn stage druk bezig met sport en voeding. Ik loop sinds 8 September stage bij de thuiszorg als eindstage om mijn diploma als verpleegkundige te behalen. Doordat mijn rijbewijs ongeldig is verklaart kan ik nu niet rijden. Op mijn stage moeten wij van cliënt naar cliënt en van dorp naar dorp dus ik heb mijn rijbewijs hier echt voor nodig, anders kan ik mijn stage niet positief afronden.

Op 8 Oktober heeft de rechter bepaald dat ik mijn rijbewijs terug krijg gezien mijn huidige situatie. Ondanks dat ik mijn rijbewijs nu terug krijg kan ik nog niet rijden met de auto omdat mijn rijbewijs ongeldig is verklaart totdat ik het onderzoek heb afgerond. Ik heb op de dag van het voorval 595 ugl geblazen, en de grens van het onderzoek is 570 ugl, dit betekend dat ik echt op het randje zit. Omdat het proces van het onderzoek naar alcoholgebruik erg lang kan duren betekent dit voor mij dat ik mijn rijbewijs nog +-5 maanden kwijt ben. Als ik 21 ugl minder had geblazen dan had ik volgende week mijn rijbewijs weer kunnen gebruiken omdat de rechter heeft besloten om mijn rijbewijs terug te geven, dus het contrast is echt veel te groot.

Daarom verzoek ik u om alleen de cursus over Alcohol en Verkeer(EMA) op te leggen.

Op uw verzoek kan ik later de officiële documenten nog nasturen van de uitspraak van de rechter.

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Reactie van de vraagsteller

Kunt u deze vraag verwijderen? Ik heb 1 mail hiervoor de concrete vraag gesteld. Dit was de voorbeeld brief die als bijlage diende.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag