Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Bezwaar maken tegen korting AOW

Ik ben nu 76 jaar, sinds 65jr heb ik AOW: duurzaam gescheiden wonend (voor de belasting ongehuwd), gescheiden van tafel en bed sinds 1990,
In oktober 2021 moest ik plotseling vragen beantwoorden tijdens een huisbezoek door het controleorgaan van de SVB, door de onbeschofte houding van deze medewerkers, heb ik het gesprek voortijdig beeindigd, met hun toezegging dat ik verslag van het gesprek en vragenlijst toegestuurd zou krijgen.
Ik hoorde 5 maanden niets, tot ik vandaag zag dat ik gekort ben op de AOW en vanaf 2016 het "teveel uitgekeerde" moet terugbetalen te weten E25.228,92!! 2016 is een datum waar er niets veranderde en zomaar uit de lucht gegrepen lijkt!
Met mijn zeer bescheiden inkomen, kan ik dit alles absoluut niet betalen!
Als reden wordt aangegeven dat ik volgens hen niet duurzaam gescheiden levend ben omdat mijn ex, die in het Noorden van Friesland woont en ik elkaar "regelmatig" zagen (rond verjaardagen en eens een klusje voor elkaar doen)
Ik ben totaal in paniek en vooral boos om de onrechtvaardigheid hiervan, wil natuurlijk "Bezwaar maken", maar heb juridisch hulp nodig, om te weten wat en hoe ik het moet aanvechten! Hoop snel met een medewerken van de rechtswinkel een afspraak te kunnen maken!

Het is inderdaad belangrijk om bezwaar in te stellen tegen deze beslissing en het dossier op te vragen.

Zo kan er gekeken worden op welke gronden dit besluit genomen en gemotiveerd is. Aan de hand van het dossier kunnen de gronden van het bezwaar verder aangevuld worden.

U geeft heel duidelijk aan wel gescheiden te hebben geleefd en daarmee dat ten onrechte de beslissing is genomen en is besloten tot terugvordering van het bedrag.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om te om te kijken of ik u juridisch kan bijstaan en de zaak te bespreken. U kunt ook mailen via mail@uygulvandam.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag