Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bevestiging e-mail aankoop huis bindend?

Een Waals echtpaar wilde mijn appartement in Italiƫ kopen. Ze hebben per email bevestigd, dat ze officieel kopers zijn, voor de overeengekomen prijs. Zij hebben ook reeds een betaling voor overname van de inrichting naar mijn rekening overgemaakt. Half augustus hebben we de woning samen bekeken. De datum van overdracht zou half september zijn. Wij allen waren op de afgesproken datum bij de Italiaanse notaris. Door een misverstand werd een kopie van een volmacht voor ondertekening niet door de notaris aanvaard. In afwachting van het origineel zou het ondertekenen van het koopcontract later die week plaatsvinden. Echter plotseling werd de notaris in het ziekenhuis opgenomen en zou later, na zijn herstel, het tekenen van het contract alsnog plaatsvinden. Tijdens deze wachtperiode stuurde koper mij een email, waarin hij de koop annuleert vanwege "negatieve vibraties", geen goed gevoel tijdens de procedure. Hij vraagt ook om de betaling voor overname van de inrichting terug te storten.
In minstens 3 mails tussen half aug en half sept. heeft hij bevestigd, dat hij de woning wil kopen en ook, dat hij nooit terugkomt op een eenmaal gegeven belofte/woord.
Schriftelijk zijn er geen overeenkomsten ondertekend, mede door de korte periode en de afstand tussen hun en mijn woonplaats.
Mijn vraag luidt: heb ik nog enige rechten? Kan ik 'koper' aan bepaalde regels of wetten houden? Moet ik zonder meer het betaalde bedrag terugstorten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag