Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beter melden voor het tekenen vaststellingsovereenkomst?

Ik ben werknemer en zit sinds een half jaar ziek thuis, ik werk samen met me vader in een bedrijf, door dat ik zolang ziek ben zijn er verschillende zakelijke conflicten geweest en is re-integreren daardoor onmogelijk. Nu willen we een vaststellingsovereenkomst tekenen zodat we uit elkaar kunnen, echter ben ik nog niet hersteld van mijn ziekte. Om uit elkaar te kunnen zal mijn baas mijn beter melden bij de arbo dienst. Ik heb ik mijn contract en ook in de overeenkomst 1 maand opzeg termijn staan dus tot 1 februari. Mijn vraag is: mocht ik na 1 februari nog steeds niet hersteld zijn, kan ik dan alsnog een ziektewet uitkering aanvragen? En houd ik recht op WW?

Ik hoor graag van u.

Mvg

Een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte is meestal niet aan te raden. Dit kan er toe leiden dat u geen recht heeft op een WW-uitkering. Immers de werkgever moet (bij een vast contract) de eerste twee jaar het grootste gedeelte van het loon doorbetalen. Als u akkoord gaat met een vaststellingsovereenkomst kan het UWV dus een WW uitkering weigeren omdat zij u dan moeten betalen. Ook krijgt u in dat geval (zo goed als zeker) geen ziektewet uitkering.

In het geval u denkt gelijk weer te kunnen solliciteren en aan de slag te gaan als u ander werk vindt kunt u waarschijnlijk wel een WW-uitkering krijgen.

Het is dus niet verstandig te stoppen met werken met een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte. Wilt u dit wel dan is het belangrijk deze overeenkomst goed te laten controleren en op de hoogte te zijn van alle risico's.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag