Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Betaling verschuldigd aan voormalige opdrachtgever?

Ik schrijf namens mijn vriend, Y, met betrekking tot een juridische kwestie met zijn voormalige opdrachtgever, X. Graag zou ik uw juridisch advies willen inwinnen met betrekking tot deze situatie.

De situatie is als volgt:
X heeft ongeveer vier maanden samengewerkt met Y als zelfstandig ondernemer (ZZP'er). Na deze periode heeft hij besloten dat de samenwerking niet langer passend voor hem was en heeft hij zijn werkzaamheden voor Y beëindigd.
Tijdens een vakantie die X nam, heeft de opdrachtgever van Y contact met hem opgenomen en gevraagd wanneer hij weer beschikbaar zou zijn om te werken. X antwoordde dat hij nog op vakantie was en zodra hij terug zou zijn, contact met hen zou opnemen.

Na zijn terugkeer ontving X een aantrekkelijke offerte voor schilderwerkzaamheden van een vriend van hem en besloot hij deze opdracht aan te nemen in plaats van de stucwerkzaamheden die Y hem had aangeboden. Dit besluit was mede ingegeven door gezondheidsproblemen waardoor hij last had van zijn arm, waardoor schilderwerkzaamheden voor hem praktischer waren.
Onlangs belde de oude opdrachtgever van Y, X op en beweerde dat hij € 1000 verschuldigd was omdat hij niet tenminste een maand van tevoren had aangekondigd dat hij niet langer voor hen zou werken. Daarnaast dreigde de opdrachtgever met een bezoek aan X's woning als hij het verschuldigde bedrag niet zou betalen.
Het is belangrijk op te merken dat X als ZZP'er geen schriftelijk contract had getekend met Y betreffende opzegtermijnen of boetes bij voortijdige beëindiging van de samenwerking.

Wij zouden graag uw juridisch advies willen ontvangen over wat X in deze situatie kan doen en welke stappen hij moet ondernemen om zichzelf te beschermen tegen eventuele ongerechtvaardigde eisen of bedreigingen van Y. Wij waarderen uw expertise en begeleiding in deze zaak.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag