Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Betaling factuur na oplichting?

Ik ben opgelicht. Ze vragen of je bezwaar hebt als ze een paar vragen vragen mogen stellen. Ze vragen of je bedrijfsgegevens kloppen. 2 dagen later een factuur van ze dat ik 785,50 moet betalen binnen 14 dagen. Stond vermeld dat ik doormiddel van een opgenomen geluidsopname akkoord had gegeven voor het plaatsen van mijn bedrijfsvermelding op hun website. Geluidsopname opgevraagd en er worden totaal andere vragen gesteld. De geluidsopname is gemanipuleerd. Ze gebruiken jouw antwoorden op wat hen het beste uitkomt. Meerdere keren een mail gestuurd met een verzoek voor ontbinding. Hier wordt niet op gereageerd! Ze reageren alleen met de mededeling dat de geluidsopname niet gemanipuleerd is. Logisch want dat gaan ze ook niet toegeven. Inmiddels aanmaning gehad en dreigen met incasso. Geen haar op mijn hoofd dat ik dit ga betalen. En bij aanmaning staat binnen 5 dagen na dagtekening. Staat geeneens een dagtekening op. Politie doet er niks aan omdat er een te groot netwerk achter zit.

Dit klinkt als een situatie waarin sprake van acquisitiefraude (ook bekend als advertentiefraude of spookfacturen). Hiervan is sprake wanneer u zonder uw toestemming in een overeenkomst wordt gelokt, er valse facturen worden gestuurd of wanneer commerciƫle methoden worden gebruikt die wettelijk zijn verboden.

In dit geval, als u zeker bent dat de geluidsopname gemanipuleerd is en u niets met de service te maken wilt hebben, zou ik adviseren om niet te betalen.

Er zijn een paar dingen die u daarnaast kunt doen:

1. Leg klachten voor aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) middels het ACM consumentenloket. ACM kan optreden tegen bedrijven die regels overtreden.

2. Leg de zaak ook voor bij de Fraudehelpdesk, zodat ze de gegevens kunnen registreren en eventueel actie kunnen ondernemen.

3. Als u al betalingen heeft verricht en deze terug wilt vorderen, dan is het aan te raden om juridische bijstand in te schakelen. Omdat dit een complexe zaak kan zijn, heeft u mogelijk professionele hulp nodig om uw geld terug te vorderen.

Houd er rekening mee dat dit slechts oriƫnterend advies is op basis van de beschikbare informatie is en dat voor volledig en persoonlijk advies contact opnemen met een jurist of advocaat raadzaam is.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag