Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Betalen bij ontbinding koopovereenkomst kozijnen?

Wij hebben een man laten komen om een offerte te laten maken. Hij heeft ons een koopovereenkomst laten tekenen. wij wisten niet dat wij 14 dagen bedenktijd hadden. Wij willen de overeenkomst ontbinden. Nu moeten wij 30% betalen. Er is nog niks besteld.
Mijn vraag is wat kunnen wij hiermee?

Goedemiddag,

Een dergelijke opdracht kan worden gezien als een aanneemovereenkomst (aanneming van werk). U kunt als opdrachtgever de overeenkomst tussentijds opzeggen. U dient er wel rekening mee te houden dat kosten die zijn gemaakt in het kader van de opdracht, moeten worden vergoed. In sommige gevallen dienen ook (een deel van) de kosten die de aannemer misloopt, te worden vergoed. De aannemer moet dit wel specificeren. In geval de aannemer geen kosten heeft gemaakt of verder schade heeft geleden, is het doorgaans niet redelijk om 30% annuleringskosten in rekening te brengen. Dit hangt af van alle omstandigheden van het geval.

Het is raadzaam om te reageren op de aannemer. Bij het uitblijven van een reactie van uw kant, zal het dossier zeer waarschijnlijk worden overgedragen aan een incassobureau, waardoor het bedrag verder zal oplopen. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag