Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Besten,

Al >5 jaar huur ik met mijn vriend een appartement in Amsterdam (contract voor onbepaalde tijd dus). Inmiddels zijn alle 3 de appartementen om ons heen (naast en twee boven ons) leeg (ivm verhuizing, 2 jarig-contract andere verhuurders etc.).

Onze verhuurder heeft ons meegedeeld dat ze de appartementen naast ons en boven ons willen verbouwen, en die boven ons met de bergingen op zolder willen samenvoegen tot grotere appartementen (om voor flinke prijzen te kunnen verhuren of verkopen).

Een van de bergingen (13m2) hoort echter bij ons huurhuis en gebruiken wij dan ook. Er is 'compensatie' voorgesteld van jaarlijkse huurverlaging annuleren (30 euro p/m, die net is ingegaan.. dus dat is geen compensatie) of een nieuwe keuken waar we niet op zitten te wachten.

Wij zien het niet zitten om zoveel ruimte op te moeten geven, en voelen ons in een hoek gedreven omdat wij de enige huurders nog over zijn.

Wat zijn onze rechten? Hoe kunnen wij onszelf in een sterke onderhandelingspositie zetten?

Bij voorbaat dank.

Vriendelijke groeten.

U hebt recht op afkoop van uw huurcontract onbepaalde tijd, daarnaast loopt de vermindering van de huurprijs wegens derving huurgenot. Als u fietsen plaatste kan ik me voorstellen dat u ergens in een stalling tegen betaling fietsen moet plaatsen en dat dat dus uw schade is. Maar zoals ik het zie bent u al akkoord gegaan met de vermindering van de huurprijs, u moet echter nog goed letten wat uw rechten zijn bij de afkoop van het contract of straks bij de rechter als er een verzoek tot ontbinding wordt ingediend. Beter dit door een jurist te laten uitzoeken en de communicatie op te pakken met verhuurder want dat wordt u aanzienlijk meer serieus genomen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag