Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Wanneer een leasebedrijf een auto kocht was ik diegene die de auto vervoerde naar dit leasebedrijf. Het leasebedrijf was dus een klant van mijn werkgever. In een auto die ik vervoerde naar een leasebedrijf zat een tracker. Mijn werkgever belde mij net op en vertelde mij dat de tracker een snelheid heeft gemeten van 180km/h. Werkgever denkt nu de klant te verliezen en gaf bij mij aan juridische stappen te willen zetten om de schade van het verliezen van de klant te verhalen op mij als werknemer. In hoeverre is dit mogelijk?

Dit gaat te ver van uw werkgever. Hij heeft het risico aanvaard om met deze klant zaken te doen en kan de schade door het wegvallen van deze klant in beginsel niet op u verhalen. De werkzaamheden vallen binnen uitoefening van uw werk zoals ik begrijp en daarmee is voor rekening en risico van de werkgever, tenzij er sprake is van opzet. De werkgever zal de schade ook moeten aantonen en zolang dit niet is aangetoond heeft dit geen juridische gevolgen voor u. Schade als gevolg van een tracker is te summier en moet ook nog aan u worden toegerekend. Kortom, de bewijslast ligt bij de werkgever.
Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag