Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Vorig jaar 2019 kreeg ik een brief van een incassobureau waar ze vroegen om een hoog bedrag. Ik stuurde een mail terug om alle documenten te sturen, want het was een bedrag van jaren terug maar wist meer zo goed hoe en wat en ik wou alle duidelijkheid hoe dit kon gebeuren, ik vroeg de herinneringen, contracten enz. Ik kreeg niks, geen reactie terug. Dus ging er van uit dat het klaar was en dat er wat fout was gegaan. Nu 1 jaar later kreeg ik een email van andere incassobureau van zelfde schuldeiser. Daar vroeg ik ook alle info op. 1 maand later kreeg ik documenten thuis gestuurd. Zie ik dus dat ik vorig jaar de verjaring kon pleiten omdat het meer dan 5 jaar was. Dat zag ik aan de documentatie dat ik kreeg.
Betekend het nog altijd stuiting als je geen documentatie krijg te zien en dat ze niks meer lieten horen. Dat ze wachten zodat stuiting in zijn werk kan gaan?

Alvast bedankt!

De verjaring van een vordering kan worden gestuit door een brief te sturen aan de schuldenaar waarin wordt vermeld dat (nog steeds) aanspraak wordt gemaakt op de vordering. Indien er een procedure bij de rechtbank heeft plaatsgevonden, kon in die procedure, als daar een grond voor was uiteraard, een beroep worden gedaan op verjaring. De rechter neemt daar dan een beslissing over.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag