Stel vraag

Particulier


Beste, Via een verzekerings tussenpersoon betaal ik altijd mijn verzekering, echter heeft de tussenpersoon het bedrag nog niet overgemaakt naar de verzekeringsmaatschappij, nu krijg ik een incasso van de maatschappij en stelt dat ik altijd verantwoordelijk ben dat het bedrag terecht komt bij de maatschappij. mijn vraag is: ben ik daar dan verantwoordelijk voor?

Geachte vraagsteller,

U bent inderdaad zelf verantwoordelijk voor de betalingen. De verzekeringsmaatschappij wendt zich dan ook tot U. U kunt zich wenden tot de tussenpersoon, nu deze zijn werk kennelijk niet goed heeft gedaan.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor het antwoord, eigenlijk een rare gang van zaken, uiteindelijk neem je als consument aan dat als je een verzekering aan de tussenpersoon hebt betaald, dat de rekening inderdaad betaald is.




In aanvulling op de reactie van collega mr. Wassink, merk ik op dat u voortaan beter structureel rechtstreeks kunt betalen aan de verzekeraar. Zo voorkomt u problemen bij bijv. een eventueel faillissement van de tussenpersoon.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen Monique,

Ja dat is inderdaad het beste, ik zit al ruim 25 jaar bij deze tussenpersoon en nooit problemen gehad, als ik dit geweten had als consument had ik de betalingen inderdaad anders gedaan, nogmaals dank voor je antwoord.




Ter aanvulling op het vorenstaande kan misschien artikel 936 van Boek 7 Burgelijk Wetboek u nog helpen.
Dit artikel leert dat indien uw tussenpersoon zich bij de verzekeringsovereenkomst tegenover de verzekeraar tot betaling van premie en kosten als eigen schuld heeft verbonden, dat u dan met betaling aan de tussenpersoon volledig gekweten bent jegens uw verzekeraar! Ik adviseer u dan ook onder verwijzing naar dit artikel eerst navraag te gaan doen bij uw tussenpersoon en verzekeraar.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag