Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Uit het niets kreeg ik vanochtend een sms'je van Intrum Justitia uit name van T-Mobile of ik even een slordige 1700 euro wilde overmaken. Na T-Mobile gebeld te hebben, die van niks wisten, heb ik Intrum gebeld.
Zij konden mij vertellen dat dit een niet afgesloten contract betrof uit 2003. Ik kan me heugen dat er toen een heftige briefwisseling heeft plaatsgevonden omdat ik geen post ontving omdat ik in een souterrain een kamer bewoonde. Eigenlijk een achterkamer omdat voor mij een bedrijf gevestigd was.
Na veel brieven en een getuigenverklaring van de eigenaar van het bedrijf dat voor mij zat en ook vaak geen post kreeg, is toen het contract ontbonden. Einde verhaal zou je denken.
Al die jaren niks meer vernomen en nu uit het niets een sms'je na 9 jaar. Gezien de verstreken tijd heb ik de briefwisseling van toen der tijd niet meer!
De brandende vraag: is dit rechtsgeldig? Of is er sprake van verjaring?
Bij voorbaat dank!
Beste vraagsteller,
laat T mobile maar eens met bewijs komen of er nog een lopend contract is ja of nee, en voorlopig niet betalen natuurlijk. U zou een brief kunnen sturen naar Intrum waarin u zich verweert en voor de zekerheid ook een beroep doet op verjaring.
mvg
mr. M. Martens- Ferwerda
Reactie van de vraagsteller
Allereerst bedankt voor uw snelle reactie op mijn vraag. Had Intrum, die zich nu ineens via een sms van zich laat horen, in de tussentijd geen brief kunnen sturen als dit zo prangend en nog gaande was? Hadden zij niet inzicht gehad op welk adres ik stond ingeschreven bij de Gemeente of bij de Kamer van Koophandel? Ik heb jarenlang een telefoonnummer van een vriend gehad die met de Noorderzon naar China was vertrokken. Dit nummer stond dus op zijn naam. Sinds 2011, toen zijn contract afliep en ik het nummer op mijn naam kon zetten, ben ik bij mijn huidige nummer bekend.
Had Intrum in al die jaren geen mogelijkheden gekend om zich kenbaar te maken aan mij?
Vriendelijke groet,
het is andersom: als er een rechtsgeldige overeenkomst is, had u T -mobile, de contractpartij, moeten inlichten bij elke verhuizing.
bent u verscholen voor ze geweest, dan gaat de verjaring niet lopen helaas. U hebt het contract van uw vriend overgenomen?
Reactie van de vraagsteller
Maar er was geen sprake van een contract verplichting meer ten tijden dat ik het nummer van mijn vriend overnam. Ik was toen in de veronderstelling dat het was afgedaan. Ik heb in 2011 het nummer op mijn naam kunnen zetten omdat de desbetreffende vriend de benodigde papieren niet kon toezenden vanuit China. In de telefoonwinkel kon het plotsklaps wel op mijn naam worden gezet bij het ten einde lopen van het contract.
Feit is dat er vorderingen zijn dus neem ik aan dat er gebruik is gemaakt van het nummer?
Nu heeft u in 2011 het nummer overgenomen, dat had u beter niet kunnen doen.
Dus als ik het nu goed begrijp wordt u als huidige eigenaar van het nummer aansprakelijk gesteld voor de kosten met terugwerkende kracht, die de vorige formele eigenaar heeft gemaakt?
Dan stelt u zich toch op het standpunt dat het uw kosten niet zijn immers u was niet de contractpartij!
Reactie van de vraagsteller
het betrof niet dit nummer. Het nummer waarop men zich nu beroept wat betreft het contract, is sinds 2003 niet meer in gebruik. Heb werkelijk geen idee meer wat het nummer van toen was. Wat ik wel weet is dat ik na de briefwisseling het contract en zo ook het gebruik is stop gezet.
Reactie van de vraagsteller
Betreft: verscholing
Zojuist bij T-mobile navraag gedaan en het abonnement (waar deze contract kwestie niet op van toepassing is)is in 2010 beeindigd en het nummer is sindsdien op mijn naam komen te staan. In de twee jaar die inmiddels is verstreken heb ik nog nooit een sms'je ontvangen. Er dus van verscholing geen sprake. Of wel?
Beste,
als het gebruik is stopgezet en u geen contractuele verplichten had tegenover T-mobile moet u dit standpunt volhouden. Ik denk dat u de speelbal moet leggen bij T mobile; laat deze maar bewijzen dat u het juiste aanspreekpunt bent, gecontracteerde. Misschien is het wel handig om even langs het juridisch loket te gaan?
mr. M. Martens-Ferwerda