Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste...
Samen met mijn ex heb ik nog een hypotheek alleen het huis staat alleen op mijn ex zijn naam. Bij verkoop van het pand ben ik dan ook verantwoordelijk voor de makelaarskosten etc.

Zie uw antwoord graag tegemoet

nee, indien het huis op de naam van uw ex staat, en u niet getrouwd bent, of bent geweest in algemene gemeenschap van goederen, noch mede verantwoordelijk bent geweest voor de aankoop, kan men op u niets verhalen. U zou daar eventueel uw echtscheidings convenant op na kunnen slaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie.
We zijn getrouwd geweest op huwelijkse voorwaarden maar daarin is verder niets beschreven hoe te handelen bij verkoop van de woning. Wel is het zo dat als de woning verkocht wordt ik deel in de winst (die er mogelijk niet uit gaat komen), dit staat wel beschreven in het convenant. En wat wordt verstaan onder verantwoordelijk bij de aankoop? Deze was toen gebaseerd op beide salarissen omdat het anders niet mogelijk was, dus op beide namen hypotheek met de verplichtingen die erbij horen. Het hele echtscheidingsconvenant heeft mij ex opengebroken en komt niet meer overeen hoe een en ander toendertijd bepaald en overeengekomen is. Daarom is dit een beetje een vervelende situatie aan het worden temeer ook omdat het pand al meer dan 3 jaar te koop staat.


In dit geval zou ik u moeten doorverwijzen naar een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag