Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste rechtswinkel, Ik heb ongeveer 2 jaar geleden in overleg met de buren mijn oprit tegen de erfafscheiding gelegd. Nu de buren het huis willen verkopen beweren ze dat de oprit deels op hun grond ligt en dat de erfgrens niet de kadastergrens weergeeft. Ze hebben het kadaster ingeschakeld en deze hebben inderdaad geconstateerd dat de oprit gemiddeld 7cm op die van de buren ligt.

Wat zijn nu mijn rechten? Moet ik opnieuw kosten maken om de oprit te laten wijzigen ondanks mondelinge goedkeur destijds van de buren? Kan ik beroep doen op verjaring van de grond aangezien de oude erfafscheiding er al meer dan 20 jaar staat?

Mvg.

Ja dat zou een optie zijn als u kunt bewijzen dat die erfafscheiding al zo lang staat en er geen andere rechtsverhouding is. U zou zich kunnen beroepen op erfdienstbaarheid van het overpad dat over de erfgrens loopt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte rechtswinkel, de buren eisen dat ik de kadaster grenzen ga hanteren en dat ik mijn oprit + schutting ga afbreken en opbouwen op mijn eigen grond. Tevens trekken ze de mondelinge toestemming in twijfel en geven aan dat de oude parceel grenspaaltjes nooit juist hebben gestaan. Voorheen was deze grond een zijtuin met oude betonnen paaltjes als grens tussen het perceel van mij en de buren. Hier heb ik met mondelinge toestemming van de buren en schriftelijke toestemming van de gemeente een oprit gerealiseerd. Zou u mij kunnen adviseren hoe ik nu het best kan handelen? Mvg Roel


Als de oude grenspaaltjes al niet goed hebben gestaan is er zeker een recht ontstaan door verjaring , op voorwaarde dat u of de eigenaar voor u nooit toestemming hebben gekregen voor de opbouw deels op de grond van uw buren,.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag