Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Rechtswinkel,

Ik heb met mijn vriendin een nieuwe woning gehuurd waar nog een oude open-verbrandings geiser in hangt. Deze was toen wij de woning betrokken al door de verhuurder afgekeurd.
Nu blijkt dat Eneco/Tempus (de leverancier en onderhoudsdienst) van de geiser niet meer deze geiser wil onderhouden. Er moet een nieuwe komen, of een boiler of een gesloten geiser. In beide gevallen moeten er flinke installatie kosten worden betaald omdat er van alles verander moet worden (boiler: nieuwe electra, afsluiten gas ; geiser: nieuwe rookgasafvoer aanleggen).

Is het niet zo dat de verhuurder moet zorgdragen dat er een veilige warmwatervoorziening aangesloten moet kunnen worden (zonder behoorlijke verbouwing/aansluit en ombouwkosten)?

Dit probleeem geldt voor alle bewoners in dit blok waar wij wonen, echter zijn wij een van de eerste die geen ouderwetse open verbrandings geiser meer kunnen plaatsen door de energieleverancier.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

Dit zijn kosten die voor rekening van de verhuurder komen.

Warm water is een primaire voorziening die op veilige manier aanwezig moet zijn. Zoals ik uw zaak nu kan inschatten, zijn er zeker mogelijkheden om dit af te dwingen bij de verhuurder.

Mocht u er prijs op stellen kan ik u eventueel vrijblijvend doorbemiddelen binnen een landelijk kwaliteitsnetwerk van advocaten die u goed verder kunnen helpen bij deze kwestie.

Zij kunnen vrijblijvend uw zaak bekijken en inschatten wat de mogelijkheden zijn. Ook is het mogelijk om u op pro-deo basis bij te staan.

Neemt u gerust contact met mij op voor meer informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag