Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Rechtswinkel,
Ik ben werkzaam als magazijnmedewerker en heb een contract voor bepaalde tijd op oproepbasis
De werktijden wat in mijncontract staat zijn van 8,30 tot 19,30.Ik zelf werk van 8,30 tot 17.00
Nu willen ze de werktijden( eerst als proef) veranderen van 8.00 tot 16.30 en groep 2 van 14.00 tot 22,30.De meeste vaste werknemers vinden dit dus erg vervelend en mag dit zomaar? Is hier ook bijvoorbeeld geen aparte toeslag voor ,zodat vanaf. 19,30 uur de uren extra worden belast( bijvoorbeeld 125%)Snap best dat je als werkgever met je tijd mee moet gaan ,maar kan dit zomaar? Zijn er geen oplossingen voor bijvoorbeeld maar 2 dagen laat en rouleren?

Mvg

Nee, een werkgever mag niet zomaar de arbeidstijden wijzigen. Of de werkgever de werktijden mag wijzigen en of hier ook een vergoeding tegenover staat is afhankelijk van de wijze waarop de werkgever dit traject heeft aangepakt (in goed overleg met de OR/ vakbond?) en wat erover geregeld is in de CAO of de arbeidsovereenkomst.

Uw vraag is dus niet "gemakkelijk" te beantwoorden via dit forum, op basis van de huidige informatie. Als u lid bent van een vakbond adviseer ik u de zaak daar aan te melden (of een van uw collega's te vragen dit te doen). Mocht u niet over een dergelijk lidmaatschap beschikken kunt u vrijblijvend contact opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Griep, dank voor uw uit leg,maar ik heb een contract voor bepaalde tijd zonder cao en als oproepkracht.Vandaag gesprek gehad , het komt er in het kort op neer, geen vergoeding voor eten, geen compensatie voor de avonturen en als je niet beschikbaar bent wordt je gewoon niet meer gebeld!Door economische reden voor het bedrijf mogen ze dit doen.Ik vind niet dat wij echt " beschermd " worden,en het salaris is ook niet om naar huis te schrijven,maar dit ter zijde.ik ben 45 jaar en vind tot 22.30 niet erg prettig en heb mijn tijd wel gehad! Met vriendelijke groeten
Natalie Oosthoek



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag