Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

onlangs hebben mijn onderburen (1e verdieping) aangekondigd te gaan verhuizen. Vervolgens heeft de nieuwe koper logischerwijs een bouwkundig keuringsrapport laten opmaken. Per 6 november vindt de overdracht plaats.

Uit dit rapport is nu o.a. gebleken dat de stalen balk die dwars onder ons pand ligt, ernstige roest verschijnselen vertoond. Dit is niet helemaal nieuw, maar de urgentie wordt nu hoger.

Het volgende probleem speelt namelijk. Onze onderbuurman op de begane grond is tegenwoordig op leeftijd (ca 75), Brits, en heel lastig om een gesprek mee te voeren. Haalt er altijd van alles bij, vertrouwt onze andere buren niet, denkt vaak (ook bij andere zaken) dat er niet goed onderzocht is, etc. Hij is niet gek, maar heel erg lastig om mee in gesprek te gaan. Ook omdat hij uitnodigingen voor de VVE steevast in de wind slaat en zelf geen bijdrage levert om zaken op te lossen.

We voorzien dus het probleem dat de aannemer via zijn vloer onder de grond zal moeten komen om een profiel om de balk te kunnen aanbrengen zodat er geen gevaar ontstaat. Dit willen we nog dit jaar, of uiterlijk eerste kwartaal volgend jaar, voor elkaar zien te krijgen.

Mijn vraag luidt nu: wanner contact en medewerking met de onderbuurman (begane grond) uitblijft of moeizaam gaat, is er dan bepaalde wetgeving of gemeentelijke regelgeving (Amsterdam) die hem kan dwingen mee te werken? Uiteraard omdat het hier om gevaar voor meerdere appartementen en eventueel buurpanden gaat.

Alvast dank.

Ja als bewoning van die persoon en de anderen feitelijk onmogelijk wordt door het gevaar kunt u handhaving verzoeken op te treden , daar bedoel ik mee een handhavend verzoek in te dienen bij uw gemeente. ( medewerking moet en wordt afgedwongen via een dwangsom) Is de ernst minder dan zal er moeten worden opgetreden via de regels van boek 5 ( VVE bepalingen )en de algemene van boek 2. Uiteindelijk kan dan aan de kantonrechter vervangende toestemming worden gevraagd. Misschien kan ik u en andere eigenaren verder helpen door in ieder geval uw buurman goed aan te schrijven .

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag