Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Nadat ik een jaar in een huurhuis gewoond had kregen mijn vriend en ik de kans te verhuizen. Ons contract zou verlopen per 23 juni 2012 (jaar) maar doordat we laat waren met opzeggen zou het 23 juli ingaan. Na overleg kwam ik met de huisbaas eruit dat indien ik zelf nieuwe huurders zou vinden wij er per 23 juni 2012 uit zouden kunnen. Zo gezegd zo gedaan, nieuwe huurders erin en tijdens de sleuteloverdracht heeft de huisbaas gezegd deborg over te maken. Dit deed hij helaas niet. Na een aantal keer bellen en mailen kreeg ik een sms met de tekst dat hij de borg die week over zuo maken. Nog steeds niet. Ik heb hem op de hoogte gesteld van het feit dat ik hem een aangetekende brief verstuurd had met hierin de vraag of hij de borg wou overmaken. Hier reageerde hij op dat zijn vrouw die week de borg over zou maken. Nu heb ik 7 weken later de borg nog steeds niet.
Het is een fiks bedrag, 1150,- euro en ik ben er echt klaar mee.
Wat moet ik doen?

Ik kan mij gezien de hoogte vasn de borg voorstellen dat u die zo snel mogelijk terug wilt hebben. U heeft al een aangetekende brief gestuurd. U kunt nu nog een brief sturen met een laatste aanmaning om binnen bijvoorbeeld 5 dagen te betalen. Betaalt de verhuurder dan nog niet dan moet u in Nederland naar de rechter gaan. U moet daarvoor een dagvaarding opstellen. Een deurwaarder brengt die dagvaarding dan naar de verhuurder. Maar soms helpt het al als u nu een brief door een jurist of advocaat laat sturen. Als u dat wilt kan ik u daarin bijstaand. U kunt dan via mijn profiel op deze site contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Als een tweede brief nog nodig is zoals Robert Martens stelt(wat ik mij afvraag, maar dat hangt ervan af wat u precies schreef) raad ik u aan deze wel aangetekend te versturen. Vaak helpt een brief van ons, waarin we tevens de wettelijke rente aanzeggen, aankondigen op kosten van verhuurder een procedure te starten bij gebreke van tijdige betaling (enz. enz.) echter beter. Als u meer informatie wil, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag