Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Momenteel volg ik de opleiding tot logopedist bij een commercieel opleidingsinstituut. Om deze opleiding af te kunnen ronden, heb ik een onderzoek moeten opzetten en uitvoeren, resulterend in een scriptie.
In de beoordeling van die scriptie wordt aangegeven u dat ik voor onder meer de eerste drie beoordelingscriteria ben gezakt.

De eerste drie beoordelingscriteria bestaan uit het volgende:

• Een actuele en relevante probleemdefinitie voor de praktijk die tevens aansluit bij de inhoud van de opleiding;
• Beargumenteerde uit te voeren onderzoek verbonden aan een relevant (wetenschappelijk) theoretisch kader;
• Opzetten van een praktijkgericht onderzoek, inclusief onderzoeksmethode die aansluit bij de deelvragen.

Voor deze criteria heb ik de beoordeling ‘gezakt’ gekregen. In de toelichting hierop staat onder meer dat de centrale onderzoeksvraag beperkt is, waardoor het niet een heel onderzoek kan omvatten. Ook is in de toelichting opgenomen dat de deelvragen niet voldoende zijn gebleken voor een gedegen onderzoeksopzet, wat er toe zou hebben geleid dat het theoretisch gedeelte is gaan ontbreken.

Alvorens ik ben overgegaan tot het schrijven van mijn scriptie, heb ik eerst een onderzoeksvoorstel moeten inleveren, waarbij ik eveneens op diezelfde drie criteria ben beoordeeld. Mijn onderzoeksvoorstel is met een voldoende beoordeeld, als gevolg waarvan ik aan mijn scriptie heb mogen beginnen.
Een voldoende beoordeling van het onderzoeksvoorstel was een harde eis om aan mijn scriptie te mogen beginnen. In de scriptiehandleiding wordt aangegeven dat het onderzoeksvoorstel het startpunt is voor mijn verdere onderzoek en dus een zeer belangrijk mijlpaal vormt in mijn afstudeertraject. Het onderzoeksvoorstel dient daarom eerst goedgekeurd te worden.

Het lijkt mij niet redelijk en billijk dat de criteria waar ik eerder ‘behaald’ voor heb gekregen, nu wordt beoordeeld met ‘gezakt’. Mijn hele scriptie is gebaseerd op mijn goedgekeurde onderzoeksvoorstel en dus ook op de goedgekeurde centrale hoofdvraag en deelvragen.
Ik kan mij niet vinden in deze beoordeling, als gevolg waarvan ik hiertegen, middels een schrijven, bezwaar heb aangetekend.
Dit bezwaar is echter niet ontvankelijk verklaard.

Nu is mijn vraag: zou u kunnen helpen met het schrijven van een bezwaar tegen de beoordeling van de eerste drie criteria van mijn scriptie en het eventuele vervolg dat dat schrijven heeft?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag