Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste mevrouw / meneer,
onlangs ben ik in beroep gegaan inzake een WOZ beschikking van de gemeente. De betreffende gemeente had een definitief besluit genomen op mijn bezwaar zonder mij te horen. De hoorzitting heeft alsnog plaatsgevonden nadat dit definitief besluit was genomen. Omdat de gemeente niets van zich liet horen, ben ik in beroep gegaan tegen dit "definitieve besluit". Deze week kwamen zij echter met een nieuw besluit, waarbij de WOZ-waarde een stuk lager was bepaald.
Wat moet ik nu doen? Kan ik deze brief nog opvoeren in het dossier? En wat gebeurt er met de griffierechten mocht ik het beroep intrekken?

Als u het beroep intrekt, omdat de gemeente u tegemoet is gekomen, kunt u de rechtbank laten weten dat u het beroep om die reden intrekt. U moet in dezelfde brief vragen om een kostenveroordeling van de gemeente. De rechter zal de gemeente in de kosten (waaronder het griffierecht) veroordelen, als het inderdaad zo is dat de gemeente u tegemoet is gekomen. Dit staat in artikel 8:75a van de Algemene wet bestuursrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag