Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste mevrouw/ meneer,

Ik werkte voorheen fulltime in een horecabedrijf. Heb er een maand uitgezeten omdat mn werkgever geen vaste contracten geeft. Nu ben ik terug gekomen als parttimer. Ik heb zitten rekenen, maar ik verdien nu minder in brutoloon als dat ik deed met een fulltime bruto uurloon. Is het niet zo, dat als je eerst fulltime bij je huidige bedrijf hebt gewerkt, en dan als parttimer terug komt je brutoloon niet minder mag zijn dan je fulltime bruto uurloon??

U bent een nieuwe (keten van) arbeidsovereenkomst(en) aangegaan, waardoor u weer in uw basisloon begint. Niet zo netjes van de werkgever, maar als hij/zij de Cao daarmee naleeft, kunt u rechtens daar niets aan doen. Kijk in de Horeca Cao of het loon dat u nu krijgt, klopt met uw arbeidsovereenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor de snelle reactie!!


Aanvullend op het antwoord hierboven nog het volgende: u schrijft dat u een maand thuis heeft gezeten. Een nieuwe keten van arbeidsovereenkomsten ontstaat echter pas als u drie maanden thuis zit. Mogelijk (als u inderdaad slechts een maand heeft thuis gezeten) is er geen sprake van een nieuwe keten van arbeidsovereenkomsten, maar van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. U heeft dan ook recht op het oude (hogere) salaris.

Kunt u nog aangeven hoe lang u precies heeft thuis gezeten?

Beoordeel dit antwoord:

De horeca Cao heeft tot 1 januari 2014 de gelegenheid gegeven om de keten te doorbreken bij onderbrekening van 1 maand. Bovenstaande aanvulling is niet juist.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag