Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste mensen van rechtswinkel. Ik heb het volgende probleem. Van de gemeente kreeg ik bericht dat mijn man te ondiep zou zijn begraven. Het betrof een dubbelgraf en nu zou er dus geen ruimte meer voor mij zijn. Ze boden mij de volgende keuze: we herstellen de boel nu, we herstellen het bij uw overlijden, of u wordt elders begraven. de gemeente zou de bijbehorende handelingen zelf betalen. Nu vind ik echter dat er sprake is van ernstige nalatigheid en ik begrijp de noodzaak van het verstoren van de grafrust van mijn man, maar waarderen doe ik het allerminst. Natuurlijk moet men gaan graven omdat ik gewoon WEL bij mijn man begraven wil worden. Uiteraard moeten hun deze kosten betalen, maar ik vind dat er sprake is van grove nalatigheid en acht dit verwijtbaar. Slechts een "herstel" vind ik niet voldoende. Kortom zijn er gerechtelijke mogelijkheden om de gemeente aansprakelijk te stelen voor deze grove nalatigheid waardoor er noodgedwongen sprake moet zijn van grafruststoring, wat ik heel erg vind.

Beste vraagsteller,
het is mogelijk dat een burger een bestuursorgaan voor de civiele rechter daagt in verband met een handeling of nalaten die (achteraf) onrechtmatig is. Ook is naast compensatie van de schade als vordering mogelijk immateriele schade zoals het leed dat u nu wordt aangedaan. U mag er van uit gaan dat een gerechtelijke procedure een zware en extra last kan vormen, maar ook genoegdoening kan geven.
Ik vind wel dat uw vraag meer diepgaand beantwoord moet en kan worden; u mag mij vrijblijvend contacteren. Ik kan voor u inzichtelijk maken of een vordering uit onrechtmatige daad en een vergoeding voor immateriele schade in uw geval opportuun is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag