Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste lezer, ik werk bij een stichting en ben langdurig ziek geworden wat voor 80% werkgerelateerd is. Wij werken onregelmatig en krijgen hiervoor een vaste toeslag. Mijn werkgever houdt mijn toeslag nu in. Wij hebben geen CAO en in ons contract staat niets vermeld wat er gebeurd wanneer je langdurig ziek bent. Kan/mag mijn werkgever deze toeslag inhouden?



Een vaste toeslag is onderdeel van het gebruikelijke loon en hoort doorbetaald te worden. Maar, tenzij de overeenkomst iets anders regelt, hoeft een werkgever wettelijk gezien maar 70% van uw loon te betalen bij ziekte.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie. Het enige wat er bij ziekte vermeld word in mijn contract:Werknemer heeft bij ziekte of arbeidsongeschiktheid recht op wettelijke doorbetaling gedurende het eerste jaar van 100% en gedurende het tweede jaar van 70% van het overeengekomen salaris. De doorbetaling wordt ten hoogste berekend over het wettelijk bepaalde maximum dagloon volgens artikel 7:629BW. Dus als ik het goed begrijp heb ik recht op 100% loon en toeslag?




Ja, gedurende het eerste jaar en tot het maximum dagloon.


Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag