Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste lezer,

Graag zou ik wat advies willen omtrent de verkoop van mijn huis.

Een tijdje geleden beweerde mijn beneden buurman dat er betonrot is bij mijn balkon. Dit terwijl de Gemeente Rijswijk een paar jaar geleden heeft aangegeven dat de balkon goed zijn.

Maar toch ik wil wel zeker zijn dat er geen balkonrot is en heb hiervoor een aannemer laten komen.
Hij heeft mij schriftelijk bevestigd dat hij 12-10-2020 dat hij langs is geweest en dat er geen betonrot gezien is en dat er normaal onderhoud gepleegd moet worden.

Hij raden mij af om het onderhoud aan mijn balkon te doen speciaal voor de verkoop. Hij gaf aan dat je hierdoor echt niet meer zou krijgen bij de verkoop.
Dus ik heb ervoor gekozen om het niet te laten opknappen en heb in de vragenlijst bij de verkoop aangegeven dat er onderhoud gepleegd moet worden aan het balkon.

Nu is mijn beneden buurman het blijkbaar niet eens met het feit dat ik geen onderhoud ga uitvoeren aan mijn balkon gezien ik mijn huis al verkocht heb (overdracht is 15-12) en nu gaat hij mijn makelaar mailen over rechten en plichten.

De koper heeft geen technisch rapport of iets dergelijks gevraagd of laten uitvoeren. En ik heb netjes alle punten qua onderhoud benoemd rondom het huis en ik heb een schrijven van de aannemer dat er geen betonrot is.

Moet ik nu nog iets doen? Is het handig om bij de overdracht dat bewijs van de aannemer te delen met de koper mochten er na de overdracht vragen overkomen. Of moet ik een technisch rapport laten maken? Of hoef ik helemaal niks te doen? Ik weet het even niet meer en wil het wel netjes afhandelen.
Een technisch rapport laten maken vanuit mijn kant zie ik niet zo zitten gezien de kosten en ik heb al een aannemer laten komen voor onderzoek.

Wat is uw advies in deze?

Ik hoor het graag, want wil het wel graag goed doen.

Met vriendelijke groet

Nee u geeft vrijelijk alle informatie en de koper kan dan zelf beslissen of op basis van die informatie een nader onderzoek nodig is ivm betonrot. U bent ook niet verplicht het onderhoud nu uit te laten voeren tenzij u dat overeenkomt met de koper.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de terugkoppeling.
Dan geef ik hem deze informatie bij de sleuteloverdracht voor hem als naslag.
Super bedankt.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag