Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste lezer,
Gisteren op een vernieuwde, zo te zien, parkeerplaats, bij het achteruit rijden een lantaarnpaal geraakt. De paal stond midden in de parkeerplaats. Flinke schade linker zij/ achter.
Gemeld bij de receptie, paal stond wat scheef.
Bij terugkomst zagen we dat er verderop nog een paal stond, ook midden in maar nu met een ijzeren bescherming eromheen. Veel beter zichtbaar dus dan de ‘onze’ die wegvalt tegen de lichte ondergrond.
De kosten zijn €650,- onze vraag is: valt de campingeigenaar iets te verwijten. Een stoeprand zou veel ellende hebben voorkomen, en ik denk dat we gezien de situatie niet de laatste zijn dit dit is overkomt. ( Ik wil dit de eigenaar zo wie zo laten weten.)

Ik ga ervan uit dat het een onbewaakte parkeerplaats betreft. In dit geval is er in beginsel geen aansprakelijkheid van de exploitant van de parkeerplaats, tenzij u overduidelijk kunt bewijzen dat er sprake is van onzorgvuldigheid van de exploitant. D.w.z. dat u zonder de beschermingsring geen schade zou hebben gemaakt. De bewijslast ligt bij u. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag