Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste juristen,

Mijn partner en ik hebben beide een koophuis. Mijn partner heeft dit huis op dit moment in eigendom samen met zijn ex-partner.
Mijn huis staat inmiddels al geruime tijd te koop en wordt hopelijk spoedig verkocht.
Nu heb ik een aantal vragen:
a. op het huis van mijn partner zit een stevige onderwaarde. Wat is een redelijke manier om zijn ex zichzelf te laten uitkopen? Wij dachten aan de helft van de onderwaarde betalen.
b.daarnaast wil ik graag weten wat u adviseert over wel of niet trouwen op huwelijkse voorwaarden. Mijn vermogen is flink wat groter dan dat van mijn partner... Ik weet dat als we trouwen, dat dan de overdrachtsbelasting vervalt. Raad u ons aan om te trouwen vóór we gaan samenwonen?

MVG

a. de helft van de onderwaarde is ook reeel aangezien deze uiteindelijk bij helfte zal moeten worden gedragen;
b. u kunt er ook voor kiezen om een samenlevingscontract te sluiten met dezelfde voorwaarden als bij huwelijkse voorwaarden ( zogeheten koude uitsluiting). Wellicht dat een notaris u de financiele voordelen kan uitleggen van beide opties. Indien u een kinderwens heeft: bij huwelijk ontstaat er automatisch gezamenlijk gezag bij (geregisteerd) samenwonen is dit niet automatisch en dient u daarvoor een speciaal formulier in te leveren bij de rechtbank.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag