Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste juristen,
Ik heb een huis gekocht waarin ik binnenkort ga samenwonen met mijn vriend. Het huis staat op mijn naam. Nu vraag ik mij af of mijn vriend toch recht heeft op geld van mij (deel waarde van het huis of onderhoudsplicht?) wanneer wij uitelkaar zouden gaan. Of wanneer heeft hij deze rechten wel en wanneer niet? We hebben (nog) geen samenlevingscontract en geen gezamenlijke rekening.
Met vriendelijke groeten.

Als het huis op uw naam staat dan wordt uw vriend door samenwonen niet mede eigenaar en heeft dus geen recht op een deel van de waarde van het huis. Overigens is hij ook niet verantwoordelijk voor een eventueel hypotheek.
Ik adviseer u in ieder geval een samenlevingscontract te sluiten waarin u veel kunt regelen voor het geval dat het toch uiteindelijk niet goed zou gaan.

Beoordeel dit antwoord:

De kernvraag in deze is of je vriend meebetaald aan aflossing van de hypotheekverplichtingen. Als het huis van jou is en jij de maandelijkse aflossing betaald, heeft hij ook geen recht op een deel van de waarde. als hij een deel van de aflossingen heeft betaald, zijn die betalingen mogelij kte zien als een schuld van jou aan hem. Meebetalen van rente zou ik zien als een vergoeding van woongenot.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag