Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Juristen,

Als zzp´er heb ik in begin feb 2010 tot en met medio feb 2011 arbeid verricht voor een glaszettersbedrijf. Nooit zijn voor deze werkzaamheden overeenkomsten getekend cq gesloten. Ik faktureerde per gezette m2. Nu in 2013 komt de opdrachtgever aan dat er klachten binnengekomen zijn dat het kitwerk ondeugdelijk is gedaan en dat de mensen last hebben van lekkage. Hij beweert tevens dat het werk hersteld moest worden en hij stelt mij hiervoor verantwoordelijk door de fakturen van (beweerde herstelwerk) naar mij door te belasten. Kan dit, en wel na zo'n lange tijd nu komen met klachten en mij hiervoor verantwoordelijk stellen, Ik weet niet of u mijn vraag in behandeling kan of zal nemen maar toch wil ik u bedanken voor de genomen moeite om mijn vraagstelling te lezen.

U dient eerst de kans te krijgen het kitwerk zelf te herstellen en daarvoor een redelijke termijn te krijgen. De opdrachtgever heeft het in deze dus verkeerd aangepakt. Ik zou hierop wijzen en daarom de "herstelfacturen" als niet verschuldigd van de hand wijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Doordat u de werkzaamheden heeft verricht en ervoor betaald heeft gekregen is het irrelevant dat er op papier geen overeenkomst getekend is, door aanbod en aanvaarding is deze tot stand gekomen.
Kitwerk wordt geacht langer dan 2 jaar mee te gaan, dus het is wel mogelijk dat u verantwoordelijk gehouden wordt wegens tekorkoming in de nakoming. Zolang u niet in gebreke gesteld bent dient het glaszettersbedrijf u inderdaad de gelegenheid te bieden zelf de werkzaamheden te herstellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag