Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste Jurist,
Ik heb een vraag over de belasting, Ik ben in 2009 naar Kazakhstan verhuist ( uitgeschreven en in Kazakhstan gewerkt) en heb in dit jaar een huis gekocht in Den Haag,Ben weer ingeschreven maart 2010.Sinds Mei 2010 weer uit Nederland vertrokken maar heb mij vergeten uit te schrijven , Sinds Mei 2010, ben ik twee keer in Nederland geweest voor vakantie ( Aug 2010), ( 2 weken, ) Feb 2011 voor 2 maanden, daarna niet meer in Nederland geweest.Moet ik belasting betalen sinds 2009 toen ik het huis gekocht heb, heb nooit een belasing formulier gehad, Ik ben getrouwt en mijn vrouw woont in Nederland ( slechte relatie sinds 2010)

geachte heer,
Mijn antwoord op hoofdlijnen: doorslaggevend voor de algehele belastingplicht is daar waar iemand feitelijk woont. Het al dan niet ten onrechte) in Nederland ingeschreven staan, terwijl men feitelijk buiten Nederland woont, is niet meer dan een belangrijke aanwijzing. Nederland mag de inkomsten uit een woning belasten, volgens artikel 6 van het Belastingverdrag tussen Nederland en Kazachstan, Kazachstan moet daarvoor in aftrek geven in uw Kazachstaanse belastingaangifte. Hoe in uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting om gegaan moet worden met de woning en met uw huwelijk met uw echtgenote, vergt meer inzicht in de feiten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik dank u voor u antwoord maar ben er nog niet helemaal uit.
Als niet woonachtig in Nederland moet ik aan de belasting mijn buitenlandse bank rekening opgeven als ik een huis in Nederland heb.
Zij vragen een formulier in te vullen met buitenlandse rekeningen die ik volgens hun bezit op mijn naam en niet op mijn vrouw.


De Belastingdienst beschouwt u waarschijnlijk nog steeds als zgn. binnenlands belastingplichtige, omdat u zich niet hebt uitgeschreven uit Nederland. Als binnenlands belastingplichtige moet u alle bezittingen, waaronder bankrekeningen op uw naam, opgeven in uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting. Als u uitgeschreven bent uit Nederland en dus als buitenlandse belastingplichtige wordt beschouwd in Nederland, dan hoeft niet uw bankrekeningen op te geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik dank u voor het advies en zal de buitenlandse bank rekening niet op geven.Want ik kan bewijzen dat ik al sinds 2009 in het buitenland woon.
Wanneer ik meer hulp nodig heb dan zal ik u direct benaderen via e-mail en kunt u mij advies geven en mij helpen met de belastingen.waar ik graag voor betaal.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag